Kirjoittajasta

Olen Tiia Silfverberg, Koiria.net -sivuston ylläpitäjä. Minulla on 6-vuotias kelpienarttu Lilo, jonka kanssa harrastan tavoitteellisesti tokoa sekä pienimuotoisesti myös rally-tokoa. Koirien kanssa harrastamisen lisäksi kirjoittaminen sekä uuden oppiminen ovat intohimoni ja Koiria.net -sivuston tarkoituksena onkin toteuttaa näitä keskeisimpiä kiinnostuksen kohteitani.

Pidän erilaisia koulutuksia tokosta kouluttamisen teoriaan. Kouluttajana minulle on tärkeintä iloinen ja kannustava ilmapiiri, joka tukee sekä ohjaajan että koiran oppimista. Näen kouluttamisen olevan jatkuvaa vastavuoroisuutta, jossa molemminpuolinen ymmärrys ylläpitää motivaatiota sekä edistää tehokasta oppimista. Koulutukseni perustuvat koiran palkitsemiseen, mahdollisimman kokonaisvaltaiseen oppimisympäristön huomiointiin sekä koiran omaan oivaltamiseen ja aktiivisuuteen. Näen koirakon psyykkisenä kokonaisuutena, jonka kehittymiseen vaikuttaa aktiivisen harjoittelun lisäksi ihmisen ja koiran keskinäinen suhde, motivaatio edetä sekä usko omaan itseen.

Olen kouluttanut sekä yksittäisiä koirakoita että ryhmiä. Vahvuuteni ovat lajiharjottelun perustaitojen opettamisessa, koiran ja ohjaajan motivoinnissa, ohjaajan koulutustekniikassa sekä kilpatottelevaisuuden kouluttamisessa.

Opiskelen psykologiaa Jyväskylän yliopistossa. Olen kiinnostunut erityisesti urheilupsykologiasta sekä siitä, minkälaista on tehokas opettaminen ja oppiminen. Kouluttaudun säännöllisesti sekä Suomessa että ulkomailla kiinnostuksen painottuessa eritoten juurikin ihmisten ja eläinten kouluttamiseen. Viimeisimpänä olen opiskellut Tampereen yliopistossa käyttäytymisanalyyttisen eläinkoulutuksen asiantuntijaksi.