Kirjoittajasta

 

 

Olen Tiia Silfverberg, Koiria.net -sivuston ylläpitäjä. Minulla on 5-vuotias kelpienarttu Lilo, jonka kanssa harrastan tavoitteellisesti tokoa ja rally-tokoa. Koirien kanssa harrastamisen lisäksi kirjoittaminen sekä uuden oppiminen ovat intohimoni ja Koiria.net -sivuston tarkoituksena onkin toteuttaa näitä keskeisimpiä kiinnostuksen kohteitani. Opiskelen tällä hetkellä päätoimisesti ja sivutoimisesti toimin kouluttajana.

Olen kiinnostunut oppimisen psykologiasta ja erityisesti siitä, minkälaista on tehokas opettaminen ja oppiminen. Kouluttaudun säännöllisesti sekä Suomessa että ulkomailla kiinnostuksen painottuessa eritoten juurikin ihmisten ja eläinten kouluttamiseen. Olen opiskellut Tampereen yliopistossa käyttäytymisanalyysiperusteisen eläinkoulutuksen asiantuntijaksi.

Kouluttajana minulle tärkeintä on iloinen ja kannustava ilmapiiri, joka tukee sekä ohjaajan että koiran oppimista. Koulutukseni perustuvat koiran palkitsemiseen, mahdollisimman kokonaisvaltaiseen oppimisympäristön huomiointiin sekä koiran omaan oivaltamiseen ja aktiivisuuteen. Näen koirakon psyykkisenä kokonaisuutena, jonka kehittymiseen vaikuttaa aktiivisen harjoittelun lisäksi ihmisen ja koiran keskinäinen suhde, motivaatio edetä sekä usko omaan itseen.

Olen kouluttanut sekä yksittäisiä koirakoita että ryhmiä. Vahvuuteni ovat koiran ja ohjaajan motivoinnissa, ohjaajan koulutustekniikassa sekä kilpatottelevaisuuden kouluttamisessa.